İstanbul yeni havalimanından Bakırköye nasıl gidilir ?

Damla

New member
**İstanbul Havalimanı’ndan Bakırköy’e Giden Yolda Başlayan Hikâye**

Merhaba dostlar,

Geçen hafta başıma öyle bir yolculuk hikâyesi geldi ki, hâlâ aklıma geldikçe gülüyorum. Hem İstanbul’un trafiğini, hem de insanların birbirine yaklaşımını gözlemlemek için müthiş bir deneyim oldu. İstanbul Havalimanı’ndan Bakırköy’e gitmem gerekiyordu… ama tabii ki yol sadece bir rota değil, aynı zamanda bir maceraydı.

---

**1. Bölüm: Havalimanında Tanışan Üç Yol Arkadaşı**

Sabahın erken saatleriydi. Uçağım yeni inmişti ve valizimi alıp dışarı çıktığımda, taksi sırasının önünde üç kişiyle yan yana geldim.

* Murat Kravatlı, elinde tablet. Belliydi ki çözüm odaklı bir adam. “Bakırköy’e gitmenin en hızlı yolu neyse onu buluruz” dedi.

* Elif Gözlerinde samimi bir tebessüm, elinde kahvesi. Daha ilk dakikada “İsterseniz birlikte gidelim, hem yol arkadaşlığı yaparız” dedi.

* Hakan Sessiz ama dikkatli. O da stratejik düşüncelere yatkın gibiydi, sürekli telefonundan trafik haritasına bakıyordu.

O an dedim ki: Bu yolculuk sıradan olmayacak.

---

**2. Bölüm: Erkeklerin Stratejik Hesapları**

Murat hemen devreye girdi:

“Arkadaşlar, üç seçeneğimiz var:

1. Havaist ile Yenibosna’ya, oradan metro veya taksiyle Bakırköy’e.

2. Taksi ile direkt gitmek.

3. Otobüs + Marmaray kombinasyonu.”

Hakan da ekledi:

“Trafik şu an TEM tarafında yoğun ama sahil yolu biraz daha akıcı görünüyor. Taksiyle sahilden gitsek yarım saatte varırız.”

Erkeklerin bu çözüm odaklı konuşmalarına bakınca, rota sanki askeri bir operasyon planı gibi şekilleniyordu.

---

**3. Bölüm: Kadınların Empatik Yaklaşımı**

Elif ise bambaşka bir pencereden baktı:

“Benim için önemli olan yolun rahat geçmesi. Hem tanışmışken biraz sohbet ederiz, belki yol daha keyifli olur. Takside üç kişi gidersek hem maliyet paylaşılır hem de kimse yalnız hissetmez.”

Onun bu sözleriyle ortam bir anda samimi bir sohbete dönüştü. Murat, iş seyahatinden döndüğünü, Hakan ise annesini ziyarete gittiğini anlattı. Ben de hikâyeye katıldım, tatilden geldiğimi söyledim. Yolda sohbet etmek fikri, rotanın sıkıcılığını unutturuyordu.

---

**4. Bölüm: Yolculuğun Başlangıcı**

Sonunda karar verildi: Taksiyle sahil yolundan gideceğiz. Hem zaman kazanacağız hem de manzarayı izleyeceğiz. Taksici de tam bir İstanbul ansiklopedisi çıktı. Her köprünün, her sokağın bir hikâyesini anlattı.

Murat sürekli navigasyondan zamanı kontrol ediyor, “Bakın, sahil yolu şimdilik akıcı” diyordu.

Elif ise bir yandan bize termosundan kahve ikram etti, “Yolculuk paylaşınca daha güzel” dedi.

Hakan ise taksiciyle İstanbul’un en iyi balıkçıları hakkında sohbet ediyordu.

---

**5. Bölüm: Trafikte Küçük Sürpriz**

Tam her şey yolunda gidiyor derken, Zeytinburnu’nda aniden trafik sıkıştı. Murat panikledi:

“Burası kilitlenirse 40 dakika gecikiriz!”

Elif sakin bir şekilde, “Olsun, zaten acelemiz yok. Hem belki bu sayede bir kafede durur, tatlı yeriz” dedi. O an fark ettim ki, erkekler hedefe ulaşma odaklıyken, kadınlar yolculuğun kendisini bir deneyime dönüştürmeyi daha çok önemsiyor.

---

**6. Bölüm: Strateji ile Empatinin Buluşması**

Hakan pratik bir çözüm buldu:

“Bir sokak arkadan gidersek hem trafiği atlatırız hem de sahil kenarına yakın oluruz.”

Murat hemen taksiciye yön verdi.

Elif ise, “O yoldan geçersek benim çok sevdiğim bir çiçekçi var, uğrayalım mı?” diye sordu. Böylece yol planına hem strateji hem de küçük bir mutluluk eklendi.

---

**7. Bölüm: Bakırköy’e Varış**

Bir saat bile olmadan Bakırköy’e vardık. Taksiden inerken üçümüz birbirimize numaralarımızı verdik. Murat “Bir daha böyle bir rota planlarsak ben varım” dedi. Elif “Sizi tanıdığım için çok memnun oldum” diye ekledi.

Ben de düşündüm: İstanbul’da bir yerden bir yere gitmek bazen yorucu olabilir, ama doğru insanlar yanındaysa, o yolculuk bir hikâyeye dönüşebilir.

---

**8. Bölüm: Forumdaki Sorular**

Şimdi size soruyorum:

* Siz olsaydınız bu yolculukta hangi rotayı seçerdiniz?

* Trafikte vakit geçirirken stratejik çözümler mi yoksa sohbet ve samimiyet mi sizin için daha önemli?

* İstanbul Havalimanı’ndan Bakırköy’e giderken yaşadığınız en ilginç anı neydi?

Belki de bu başlıkta herkes kendi hikâyesini anlatsa, İstanbul’un yolları kocaman bir roman olur.